Thursday, April 26, 2012

mode berangan - kebun impian

Ada banyak masa untuk godek2 so saya customize sikit2 blog saya ni.


Macam di rumah jugak lah kan - selalu bosan dengan setting yang sama... saya mesti tukar2 susunan perabot.

Sekarang..untuk ruang laman depan rumah baru saja ukur unuk buat awning dan gate. Entah sempat atau tak pokok yang menjalar kat pagar tu nak berhasil sebelum pagar tu di robohkan.
Pagar yang lama tu saya nak angkut ke belakang untuk buat trellis.

Susunan sedia ada untuk garden nampak cam semak ja. So saya tengah berpikir macamana nak memanfaatkan ruang yang ada dengan mengurangkan kos. ( kalau duit banyak senang la.. Bagitau ja..then upah orang datang buat ye tak?)

Lagi satu pokok2 sayur tu rasa cam nak buat table sebab bila atas tanah tu, saya rasa was2, apa lah yang berlaku bila time tak nampak - ntah kucing kencing ke, lipas merayap ke.. errk!!!

Bila google images je macam2 gambar garden keluar.. maybe bila saya pencen nanti baru boleh tercapai garden lawa camtu kan...

Dapat cam ni pun cukup la... ngeeeeee...
design je cenggini ke tapi pokok2nya tukar letak yang sesuai ngan cuaca penang

buat raise bed cenggini ke...bawah tu letak dawai electric ke bagi kucing tak panjat

teringin sangat nak ada trellis macam ni tanam labu ke.timun ke..


Post a Comment