Friday, April 20, 2012

hikmah di sebalik kejadian

Tidak dapat di nafikan setiap apa yang terjadi pasti ada hikmahnya kan.

Harini aku betul2 rasa tersentap dengan kata2. Bukan saja2 nak sentap.. kenyataan memang pedih untuk di dengar kan?

Walau macamanapun aku tetap syukur atas hikmah di sebalik kejadian..Sekurang-kurangnya urusan ku di permudah kan....

Apa yang akan berlaku selepas ini sekurang-kurangnya aku ada alasan untuk di perkatakan...




Pening tak? Apa sebenarnya yang aku mengomel ni?


Hanya Allah yang tahu!!



****************************************************************

Hari ni aku dah register puteri ke nursery. Sebenarnya dari pregnant lagi aku dah survey nursery ni. Memang plan nak hantar sini lah. Tapi keadaan tak mengizinkan.

Masa register tadi puteri nampak excited sangat. Alhamdullillah..

Aku sangat syukur dan amat berterima kasih pada kedua-dua mertuaku yang selama ni mengasuh Puteri. Dan kini tibalah masa untuk aku mengurangkan beban mereka.Tak termampu aku nak membalas jasa baik mereka membesarkan Puteri selama ini. Hanya Allah yang mampu membalas atas keikhlasan itu. Semoga perpisahan ini lebih memberi ruang untuk mendekatkan diri dengan Allah.

Bermula 2hb 5 ni Puteri akan mula ke nursery. Be a good girl ya sayang.

Selain tu masa berbincang dengan pihak taska mereka macam agak surprise bila aku cakap Puteri dah Diaper Free! Inilah salah satu kebaikan Cloth Diapers. Early Potty Training....

Rasa tak sabar tunggu first day Puteri in nursery. Aku yakin Puteri akan dapat sesuai kan diri.. Tibalah masa untuk Puteri berdikari :)
Post a Comment