JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Saturday, April 28, 2012

Cari pokok

Hatiku duk terpikir (hati ker yang berfikir?erkkk!)..
Pagi nanti saya akan ke Cameron Highlands.
Kali ni ada satu motif ke sana - cari pokok!

Antara pokok2 yang bermain2 je dalam kapla ini ialah orkid dan cactus..




Hmm pokok apa yang sesuai di beli untuk di tanam di tanah rendah ni...

help me plss....

Ini juga kali pertama kereta kecilku jalan jauh selepas 5 tahun. Selama ni duk dalam Island dan sekali sekala ja balik Kedah.







8 comments:

TukangKebun said...

Saya pun dah lama tak pergi Cameron semenjak zaman kanak-kanak lagi kut. Happy Holiday!

Puteri Purnama said...

salam herny, semoga dapat apa yg.diidamkan.Berhati2 ketika memandu ya.Assalammualaikum.

Angah said...

dh 23 tahun tkjejak sana...
mesti tak sesejuk dulu...hmm tktaula bila dpt pi...
herny,,,hati2 dijalanraya..semoga mendpt pokok yg diidamkan!..
dan kembali berkebun...kami menanti hehe

BugsCrafting said...

semasa tulisan ini cikbugs coretkan mesti herny pun dah selamat balik...pokok yang sesuwai di tanah rendah ni kaktus saja...kalau stroberi tak dak dia tahan pun..cikbugs penah beli tapi idup la seminggu lepas tu kiok...

pokok bunga pun tak tahan panaih.... cikbugs pun dah lama tak p cameron last sekali p masa tahun 2004....
seronok beli sayoq n buah saja la.... n menikmati cuaca sejuk tapi Gunung Jerai pun sejuk semalam cikbugs tengok air terjun banyak kat gunung jerai pasai ujan kan, silap tak bawak kamera...

hernyhafiz ^_^ said...

baru boleh online. ;p dekat sana broadband lembab. itulah saya bei cactus aja. n adlah pokok2 biasa yang nursery kat sini pun ada. saya beli baja n tanah kompos ja.hahahah.. gunung jerai saya p las masa darjah 3. dah 21 tahun!

hernyhafiz ^_^ said...

wah.. dah lama tu. saya baru pegi bulan lepas- mossy forest. mossy forest memang best-join photoshoot sony alpha. saya beli cactus aja. orkid tak beli- hubby kata beli kat penang botanical garden ja ;(

hernyhafiz ^_^ said...

seronok la jugak sebab anak pun happy..thanx

hernyhafiz ^_^ said...

Waalaikumusalam..alhamdulillah selamt pergi dan balik. terima kasih.