JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Wednesday, April 25, 2012

bunga dan buah

Sudah hampir seminggu saya tak mempedulikan tanaman disebabkan agak sibuk. Sekadar jenguk2 saja. Siram pun tidak sebab hari2 hujan. Hari ni saya cuti. Nampaknya tanaman sedang galak berbunga.

Saya pun snap beberapa keping foto menggunakan kamera digital saya yang dah berusia lebih kurang  5 tahun ni.

ni bunga pokok cili.. banyak pulak semut jalan merayap kat situ. siap boleh posing lagi tu.
bendi

kacang panjang

kacang buncis

kacang buncis

roselle

eh? bunga ni pun ada....

bendi

bunga raya ke bunga apa ya?

cili ..pokoknya kecik ja...

12 comments:

Aida Awie said...

cantik bunga buncis tu..
bunga "eh bunga ni pun ade" tu kat rmh saya pun banyak tp xtahu nama apa. ade 2 kaler satu ungu terang cam tu n satu lagi ungu pudar sket.
bunga yg 2nd last tu mmg bunga raya..

hernyhafiz ^_^ said...

hihihi...bunga tu tak tau nama apa..ada setengah warna pink.. cantik juga kalau banyak2 kan..
yang last ti bunga raya species apa taktau..tapi unga nya kecik2 ja...

TukangKebun said...

Meriahnya tanaman awak. Saya tinggal satu pokok bendi je. Yang lain dah dicabut hari ni sebab cuaca dah makin sejuk. Cantik bunga-bunga terang warnanya.

hijaudaun said...

bunga kecik kaler perpel tu cantik.memang senang tumbuh. sekali tumbuh dah tak perlu tanam lagi. merata la dia akan tumbuh lagi.tak perlu risau pokok ni satu.:)

Puteri Purnama said...

Assalammualaikum, wah tanaman puan dah membuahkan hasil..bendi tu, benih dari blog tanam sendiri ke..cili tu kalau saya tanam tak pernah hidup, ada saja musuhnya.

izan mama mia said...

sukalah gambar2 semua nie..pandai yer...

hernyhafiz ^_^ said...

meriah..rumput pun meriah juga :) cuaca dah sesuai nanti garden awak mesti meriah balik kan? hanx sudi dinggah sini...

hernyhafiz ^_^ said...

betul.. kat rumah my MIL memang berlambak2.. nampak cantik sangat...

hernyhafiz ^_^ said...

waalaikummussalam... bendi semestinya dari tanam sendiri. kacang buncis tu benih sendiri dari batch lama saya...

hernyhafiz ^_^ said...

izan mama mia, tq.

Syaz said...

wahhh dah berbuah dah...kebun saya baruuuuuuuuu je nak bebunga..:)

hernyhafiz ^_^ said...

Syaz - tengok hasil2 ni... hati pun turut berbunga2 gitu...