JOM SHAKLEE!

anda nak dapatkan produk produk shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai sumber pendapatan ? hubungi saya. whastapp 013 5825382 herny hafiz

Wednesday, April 18, 2018

Trip Lombok 2018

Video Trip Lombok

Bulan Mac kami satu family bercuti2 kat Lombok. 
Meh belanja gambar. 























upload gambar gambar dulu later edit hihihu



set hamil shaklee


FULL SET IBU HAMIL
bukan ahli RM 609.25
ahli RM513.40
save RM95+ untuk ahli.

1.ESP (tahan 2 bulan)
Protien soya. Ia penting untuk membantu pertumbuhan yang normal untuk bayi didalam kandungan.
Jika anda mempunyai masalah berat bayi kurang daripada yang sepatutnya, sebaiknya amalkan ESP kerana ESP boleh membantu pertumbuhan bayi dalam kandungan dengan baik.
ESP juga membantu membekalkan tenaga dan mengelakkan masalah pedih ulu hati atau gastrik.
.
2. B Complex (tahan 4 bulan)
Membekalkan asid folik. Kekurangan asid folik bagi ibu yang hamil boleh menyebabkan risiko kecacatan tulang belakang (spina bifida) pada bayi.
Sebaiknya ia perlu dimakan sekurang-kurangnya sebulan sebelum hamil.
Vitamin B6 yang terdapat dalam B Complex juga dikatakan boleh mengurangkan masalah ‘morning sickness’ bagi ibu hamil.
.
3. Vitalea With Iron Formula (tahan 4 bulan)
Ia merupakan Multivitamin yang sangat penting terutama untuk ibu yang mengalami masalah tekanan darah rendah atau ‘HB Low’.
Jika diambil bersama-sama dengan Vitamin C, penyerapan zat besi yang ada didalam vitalea adalah lebih baik dan berkesan untuk membantu masalah tekanan darah rendah.
.
4. Sustained Release Vita-C (tahan 6 bulan)
Vitamin C merupakan vitamin ‘mudah larut air’.h vitamin C shaklee mempunyai teknologi “Sustained Release” dimana dengan adanya teknologi ini, hanya 100gm vitamin C akan dilepaskan setiap 1jam.
1 biji Vitamin C shaklee mempunyai 500gm vit C.
penguat imuniti tubuh melawan penyakit, menjaga kapilari darah dan membantu penghasilan kolagen dalam badan
.
5. Ostematrix (tahan 1 bulan)
Tablet kalsium. Ia juga mengandungi vitamin D dan Magnesium.
Ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium setiap hari.
.
6. Omega Guard (tahan 3 bulan)
Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan serta meningkatkan imune bayi dan elak eczema selepas kelahiran bayi.

untuk dapatkan produk shaklee
whastapp saya di 013-5825382 
Herny Hafiz
Your Trusted Shaklee Distributor since 2012




Monday, February 5, 2018

shaklee bussiness leaders conference 2018

salam sayang. sabtu lepas 3 feb 2018 saya menghadiri shaklee bussiness leaders conference bertempat di Sunway Convention Centre.

Alhamdulillah antara intipati BLNC yang saya sangat nanti nantikan ialah Convention Trip bagi years 2020 nanti! Untuk cycle 2018-2019 shaklee annouce Trip 2019 nanti kami akan ke Las Vegas dan San Franciso! wah... we will go to the other side on earth!
untuk trip local region shaklee akan angkut kami ke Phuket!!!! yeahhh... si saya aim team MM kali ni beramai2 kita berkampung kat phuket tahun depan.

selain tu shaklee juga menawarkan CASH INCENTIVE BERGANDA bagi new coordinator ke atas yang berupa cash bila korang naik rank dan maintain pada rank tersebut! wow banyak gila duit shakee ni. Untung la korang yg baru join shaklee dan pecut. Macam2 yg shaklee reward ni.

selain tu produk yg dah lama di nantikan jugak akan di bawa masuk ke pasaran iaitu ZINC dan JOINT HEALTH TABLET! YAY.....

lagi berita baik ialah shaklee bagi FREE POSTAGE bagi setiap belian bernilai RM600! wow.

NC kali ni juga shaklee melancarkan skin care range terbaru yg sangat hebat berbading semua skin care yg ada dalam pasaran iaitu YOUTH. nak hasilkan YOUTH ni Shaklee lakukan R&D selama 8 tahun tau.

saya sendiri dah cuba YOUTH ni. paling saya suka ialah serum dia dan radiance C&E. Amazing. jeragat pudar, kulit glowing, eye bag surut dan garis2 halus sekitar mata hilang. Mengikut clinical data yang dilalukan kepada pengguna YOUTH di US 100% testimoni menunjukkan SKIN AGE INDEX mereka menurun mejadi lebih muda. YESSS... YOUTH mampu menjadikan kulit kita 10 tahun lebih muda.

ok itu dulu upsate saya untuk BLNC. jumpa korang semua di Shaklee National Convention pada 7/7/18 nanti okay.






Friday, February 2, 2018

dayyan jalan jalan kellie's castle

 
drone view taken by husband

minggu lepas kami satu family ke Ipoh. alang2 dah sampai Ipoh singgah ke Batu Gajah melawat Kellie's Castle.


Kami sampai tengahari dan panas masa tu. Lepas bayar tiket so mula lah masuk ke kawasan castle separuh siap ni.
sampai je jalan masuk tu dah seram jugak la sebab usang sikit bangunan tu kan. kemudian kami melawat rumah lama yg runtuh tu. naik ke tingkat atas yg menempatkan bilik linen dan bilik tetamu . dan juga tingkat kedua yg ada bilik anak perempuan dan anak lekaki seta bilik William Kellie.

Perasaan masa tu meremang la jugak. Dayyan bersama bibik. Masa kat tingkat satu tempat yang di mana orang kata terjumpa roh william bersiar-siar dah seram sikit. Dayyan pun tidur je sebenarnya. So saya suruh Bibik turun dan bawak Dayyan keluar.

kemudian kami ke tingkat atas. Bahaya sebenarnya sebab takde pagar keselamatan pun atas bumbung tu, Kami juga jenguk kat bahagian lift. Gayat sebenarnya sebab kawasan tu kan bangunan tak siap dan ciri keselamatan tu kurang.


Masa kat roof top atas sekali husband turun ambil drone tinggalkan saya dan puteri. Gayat dan risau sebab dengan anak. Puteri ni pulak jenis tak gayat duk menjenguk2 dari tingkat atas tu. Kami kat situ dalam 1 jam saja.

sedikit penerangan tentang Kellie's Castle ni.
William Kellies ni adalah seorang berbangsa Scotland. Beliau datang ke Malaya masa umur 20 tahun dan mulakan perdagangan di lembah Kinta. Hasil perniagaan menjadikan beliau sangat kaya dan sebab itu beliau nak membina mahligai ni sebagai tanda kekayaan dan cinta. Macam2 versi sebenarnya kisah William ni. Namun cita2 nak menyiapkan castle ni tertangguh akibat masalah kewangan, masalah pekerja2 terkena penyakit. walau begitu William tetap meneruskan hajatnya untuk menyiapkan bangunan ni. Sampai peringkat terakhir untuk menempah lift dari Eropah William meninggal di Lisbon tahun 1926 pada usia 60 an. Dan selepas kematian beliau isterinya tak berminat lagi meneruskan impian William maka ladang dan bangunan Kellie's Castle ni telah dijual.

Sejak itu bangunan di biarkan dan usang selama berpuluh-puluh tahun hingga 1998 dan pernah di bom semasa zaman Jepun sebelum kerajaan negeri Perak membaik pulih dan memulihara bangunan ini sebagai tarikan pelancong. Dari bacaan saya , susur galur keturunan William tak dapat di kesan sehingga sekarang.

Next time kalau sampai Ipoh lagi suami cakap nak singgah lagi untuk ambil gambar dalam bangunan ni memandangkan hari tu agak rushing. Mengikut info di google kalau nak melawat Kellie's Castle ni apabila dah sampai 5.30 petang dah patut beransur pulag kerana katanya anatara jam 5.30-7.30 adalah waktu punca untuk bertemu entiti paranormal.