mama & puteri

my pond

Tuesday, July 22, 2014

MM tour bangi : mencipta jejak mimpi bersama master herny

20 hb julai 2014
saya anjurkan 1 coaching di hotel bangi.
lepas sahur terus siap2 dan terbang dari penang international airport bersama2 master rahimah. kitorang naik malindo dan turun di subang. dari subang nik datang and kami tumpang ke hotel bangi.



kelas hari ni full lebih kurang 50 peserta yg terdiri dari susur galur saya.

sampai agak lewat kemudian  kelas start dulu briefing by master mareeya muda 

then saya sebagai moderator pada hari tu. speaker pulak coordinator diyana, coordiator wawa dan juga slot special from master rahimah.

alhamdulillah.. seronok boleh bukak minda anak2 didik ni..

tema kami hijau pink. takde dslr kali ni. so snap pakai henpon je..
sepanjang kelas ada yg menagis, ada yg gelak, ada yg terjegil bijik mata, ada yg menggigil. 
rata2 yg datang ni kali pertama join kelas. so apa saya nak tekankan shaklee ni bisness mudah.. saya nak lebih ramai tahu yg shaklee bisness ni lah bisness perfect untuk kita,

kelas ni atas inisiatif saya sendiri untuk face to face eratkan hubungan, untuk terangkan bagi lebih jelas. dan untuk berkongsi pengalaman.

anak first level saya nik.
master mareeya bersama bakal master di bawah dia wawa
team INFINITY bawah sr coordinator hazilah halim from kajang
feeling gojes n muda dengan yuyu, sapel, nik

lepas kelas kami pon amik taxi ke KLIA2.
dan berbuka kat foodcourt. saya ambik hidangan nasi + masak lemak pucuk ubi + tempe + ikan tongkol masak lemak! memamg podeh masakan.
posing dengan juadah berbuka. ni muka sebeleum kepedasan

flite ke penanv jam 8.30malam. naik flite terlena dua org kami sedar2 dah landing kat penang airport. 

best sangat tour kali ni... tak sabar untuk next tour kat KK pulak lepas ni..

seee u orang2 KK pulak!! orang2 bangi!! uolsss hebat!!

3 master in da house







Saturday, July 19, 2014

cendawan masak lemak cili api + ikan masin

haaa~ ni saya buat beberapa hari lepas. sebelum tu separuh cendawan ni saya buat goreng tepung.

ada lagi separuh. so nak buat masak lemak cili padi.

saya masak sempoj je..

bahan

cendawan tiram , disiat-siat
cili padi 10biji atau sesedap rasa
bawang besar 1/4 ulas
kunyit hidup
serai sebatang diketuk2
daun kunyit
santan pekat
ikan masin atau ikan bilis 

cara masak
cili, bawang dan kunyit hidup di kisar. then tuang dalam periuk. masukkan cendawan, garam, ikan masin, serai masakkan dulu.



then bila dah mendidih dalam 5 minit. masukkan santan pekat. dan daun kunyit. kemudian dah masak santan tu boleh la dihidangkan..



makan dengan nasi panas2 & ikan goreng pon dah cukup!

nyum nyum,
CHEF HERNY 

testimoni campak

gambar di atas tu adalah gambar saya sendiri.

masa bulan 2 hari tu saya terkena demam tinggi. kebetulan masa tu saya berada di makkah. ya Allah risau sangat. kemudian bintik2 campak tumbuh.

masa hari nak balik malaysia, saya mandi dengan air zam2. memang keluar banyak bintik2 campak.

nasib baik tak kena kuarantin kat airportz sepanjang di mekah saya cuma ambil vitamin C dan nutriferon. selain tu untuk tenaga saya ambil cinch tea.

sampai di KLIA husband datang jemput dan balik ke penang. masa tu dah keluar bijik2 campak 1 badan. miangnya memang tak terkata.

sampai nya di penang saya ambil shaklee secara "intensive"

untuk muka saya rajin kan diri untuk kerap cuci muka dengan pencuci nutriwhite. kemudian saya "bedakkan" dengan ESP. ESP saya campur sedikit air dan sapu kemuka dan tubuh. rasa sejuk je.

kemudian malam saya sapukan minyak vitamin E ke tempat2 yg berparut.

untuk dalaman pulak saya ambil VIVIX, collagen, ESP dan vitamin C

alhamdulillah..
dalam 5 hari je muka saya beransur pulih. dan lepas seminggu dah ok dan macam tak kena campak je...

jadi bagi anda yg mempunyai masalah kulit.

saya sarankan anda guna pencuci muka nutriwhite, mask kan wajah dengan ESP & vitamin E, kemudian dalaman consume collagen, vivix, vitamin C. boleh juga tambah vitamin E. 

insyaAllah~ masalah kulit dan parut boleh di atasi. selamat mencuba

love, 
        herny

Friday, July 18, 2014

SHAKLEE VS ISRAEL




lega dapat kenyataan hitam putih hijau dari shaklee corporation tentang isu shaklee bagi fund kat israel melalui keneseth israel tu..

lagi satu shaklee corporation dah mendesak  supaya web tersebut tak menggunakan logo shaklee dalam web tersebut.

ramai yg menyebarkan tentang keneseth israel dan mendakwa shaklee terlibat dalam menyumbangkan fund kepada israel.

kalau macam tu uolss klik je web tersebut  n klik logo shaklee tu dan tengok ke mana link tu masuk...

adakah masuk ke web shaklee official? tidak!  dia masuk dalam shopping chart si KI. shopping chart yang sesapa pon boleh buat.  mak jemah changlun pon boleh letak logo shaklee then buat shopping chart. so tak perlu setakat print screen dan forward ke sana sini.

jelas kat situ keneseth israel tu hanya lah shaklee independant distributor yg mana sesiapa pon boleh order barangan shaklee dari dia kemudian semua keuntungan dia sebagai penjual shaklee dia salurkan ke organisasi dia.

ishh ... jadi uolss kalau nak beli shaklee takyah beli kat shopping chart KI tu contact je saya saya g post kan kat awak okay?
ni la web yg di viralkan kat FB kengkunun shaklee bagi fund ke israel..

shaklee dah keluarkan statement rasmi.
jadi tak perlu nak bersyak wasangka lagi..

hmmm...org lain buat bisness shaklee samapi leh g umrah, g sponsor mak ayah ke haji, g wakaf, g sedekah sana sini..

kita ni plak? apa posisi kita??

masih nak syak wasangka & menfitnah sana sendiri ke?

sekurang2 nya si keneseth tu ada gak sedekah kat agama dia.. yg awak tu? apa awak buat kat agama awak?

bawak2 laaa berubah okay?

salam shaklee - bis with confident~ insyaALLAH~
herny :)