Thursday, March 23, 2017

reward trip untuk top leader 2016 ke kota kinabalu & kundasang


Salam sayang.
alhamdulillah pada tarikh 4-5 February lepas saya telah selesai untuk menyempurnakan reward kepada Top Leader di bawah empayar saya iaitu master Rahimah, Master Fariza dan Master Maria.
Kami berkumpul di KLIA@ sebelum meneruskan perjalanan ke KK.
Trip ni short je untuk meet up dan brainstorm sambil recharge dan plan untuk cycle baru.
Bagi semua ahli ahli di bawah group saya saya memang ada menyediakan reward bagi Top leader mengikut kriteria yang saya telah tetapkan.

ok berbaik pada perjalanan trip tadi, sampai saja di airport KK kami sewa kereta dan drive terus ke Kundasang.

sekitar 4 petang kami bergerak turun an check in hotel. Saya sewa kondo sebab lebih mudah nak lepak lepak. malam kami ke dataran TODAk dan makan di Gerai Glam Station 3. masakan sedap puas hati. Paling sedap bagi saya Lobster Butter dan Ikan Merah Stim.

Esok kami check out dan makan di Tanjung Aru. Peatng kami dah bertolak Balik ke KL.











Tuesday, January 24, 2017

dayyan photoshoot lawn cafe eco terrrace penang

hari ni abah ajak ambik gambar. mama pun tak tau lokasi ni. sampai2 wah teringat masa lalu kat beverl hills gitu. lepak2 baring2 nasib baik cuaca mendung. kalau panas memang rentung.
perkembangan Dayyan makin pantas. minggu ni dia dah boleh stable duduk tanpa support. 

berikut gambar2 Dayyan masa photoshoot.





video full boleh tengok di Youtube MagicLensa.

Friday, December 23, 2016

Diary Dayyan : Hippopo Baby Spa

salam sayang
entry ni saya nak cerita sikit pengalaman pertama saya bawak baby Dayyan humban dalam pool kat Hippopo Baby Spa. 

Saya g kat cawangan penang di Queensbay Mall.
Hari Rabu dapat murah sikit Rm68 je untuk satu sessi.
Hari lain biasanya RM 88

So sepatutnya appointment jam 4.30 tapi sebab tak confirn kena postpone jam 5.30. Oklah tu. mama merewang dullu beli ciskek minum2 sementara tunggu.

ok dah sampai masa nak spa.
mula2 Dayyan kena exercise dulu. Nasib la dah poo poo hari ni. So takde la keluar angin sangat. Malu2 je angin pun.

Lepas dah exercise Therapist buka baju dan pakaikan swimming diapers. Swimming Diaper takkan leak kalau baby poop atau pee. 


Then Therapist bawak Dayyan main2 air masa ni Dayyan dah cuak buat muka masam dah. Then dorang pakaikan nect float dia terus meraung. jenuh  juga mama pujuk bagi susu semua tak nak. lepas dah ok try masukkan lagi sekali lagi tanpa float dah ok sikit pakaikan float biasa. Kali ni dia dah boleh adapt enjoy kelas swimming yg tak swimming ni. hahahah..

lepas 30 minit so dah stop main2 air Dayyan diangkat dan start massage.
lepas massage dia dah seronok main2 ngn para therapist kat situ.

selesai semua kitorang pon balik.
malam tu Dayyan tido nyenyak. selain pakej sehari ni ada jugak macam2 pakej boleh boleh refer gambar bawah ni. 

so uols kalau nak train baby berenang boleh la mula. kalau tak salah berat bermula 4.5kg dah boleh mula hantar. Tapi make sure baby sihat dan cergas ye.

salam sayang,
herny hafiz

Saturday, December 3, 2016

Diary Cuti Sekolah Puteri 2016 : Taman Belia Pulau Pinang (Penang Youth Park)

I'm I'm hari ni pagi2 jam 7 dah keluar. Suami ada job photoshoot untuk Family Day MPPP. So tumpang sekali bawak anak2 jalan ambil angin.

Gelap2 dah keluar. sampai sana dah ramai. Dayyan pon happy je. Puteri dah mula panjat sana sini.
Youth park ni dah lama. dulu husbnd pernah tunjuk gambar masa dia masih budak sekolah rendah bapak mertua suka bawak dia datang sini. kiranya ni la antara tempat yang husband suka datang masa kecik.

tempat dating pon ya jugak ni.

esok plan nak je Queensbay pulak tengok  cerita Moana!




tak banyak gambar snap hahahah. kelam kabut mak pon. 

ok baiiiiii